Το Fortnite επιστρέφει στο iOS;

Uncategorised

Το Fortnite, το δημοφιλές παιχνίδι πολλαπλών παικτών, επιστρέφει στο iOS στην Ευρώπη το 2024, χάρη στην επερχόμενη κυκλοφορία του Epic Games Store για το iOS. Αυτή η επαναφορά σηματοδοτεί την επίσημη επιστροφή του τίτλου στην πλατφόρμα της Apple, αφού απομακρύνθηκε τον Αύγουστο του 2020, όταν η Epic προσέφερε έκπτωση στις πληρωμές που γίνονταν απευθείας στο δικό της κατάστημα, αντί για το App Store της Apple και το Google Play, τα οποία θα παίρναν ένα κομμάτι 30% 1.

Η επιστροφή του Fortnite στο iOS στην Ευρώπη οφείλεται στη νέα Ψηφιακή Πράξη Αγορών της ΕΕ, η οποία τίθεται σε ισχύ στις 7 Μαρτίου. Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές να δέχονται πληρωμές και να διανέμουν εφαρμογές εκτός του App Store, εφόσον περάσουν τη νέα διαδικασία “Notarization” της Apple για τον εντοπισμό επιβλαβών εφαρμογών1.

Παρά την επικείμενη επιστροφή του Fortnite στο iOS, η Epic Games συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η Apple παραβιάζει τον νόμο και θα συνεχίσει να το αρνείται στα δικαστήρια και στους ρυθμιστές1.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Πότε θα επιστρέψει το Fortnite στο iOS στην Ευρώπη;
Το Fortnite αναμένεται να επιστρέψει στο iOS στην Ευρώπη το 2024, αλλά η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Πώς θα διανεμηθεί το Fortnite στο iOS;
Το Fortnite θα διανεμηθεί μέσω του επερχόμενου Epic Games Store για το iOS.

Γιατί απομακρύνθηκε το Fortnite από το iOS;
Το Fortnite απομακρύνθηκε από το iOS τον Αύγουστο του 2020, όταν η Epic Games προσέφερε έκπτωση στις πληρωμές που γίνονταν απευθείας στο δικό της κατάστημα, παρακάμπτοντας το App Store της Apple και το Google Play.

Εξηγήσεις Όρων

Fortnite: Ένα δημοφιλές παιχνίδι πολλαπλών παικτών που αναπτύχθηκε και διανέμεται από την Epic Games.

iOS: Το λειτουργικό σύστημα που αναπτύσσει και διανέμει η Apple για τις συσκευές iPhone και iPad.

Epic Games Store: Το επερχόμενο κατάστημα εφαρμογών της Epic Games για το iOS.

Ψηφιακή Πράξη Αγορών της ΕΕ (DMA): Ένας νέος νόμος της ΕΕ που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δέχονται πληρωμές και να διανέμουν εφαρμογές εκτός του App Store.