Τι κάνει η ΕΕ στην Apple;

Uncategorised

Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα μια σειρά από αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα iOS, τον περιηγητή Safari και το App Store, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι αλλαγές αυτές είναι αποτέλεσμα της κατάταξης των υπηρεσιών αυτών ως “κεντρικών πλατφορμών υπηρεσιών” σύμφωνα με τον Ψηφιακό Νόμο Αγορών (Digital Markets Act – DMA). Η εταιρεία προγραμματίζει να παρέχει νέους πόρους τον Μάρτιο, προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες στην ΕΕ να κατανοήσουν τις αλλαγές που θα συναντήσουν.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν νέες επιλογές για τη διανομή εφαρμογών iOS μέσω εναλλακτικών αγορών εφαρμογών, με την παροχή νέων API και εργαλείων που θα επιτρέπουν στους προγραμματιστές να προσφέρουν τις εφαρμογές τους για λήψη από άλλες πλατφόρμες. Επιπλέον, η Apple παρουσίασε νέους εμπορικούς όρους για τις εφαρμογές των προγραμματιστών στην ΕΕ. Οι προγραμματιστές έχουν την επιλογή να υιοθετήσουν αυτούς τους νέους όρους ή να παραμείνουν με τους υπάρχοντες όρους της Apple. Για να χρησιμοποιήσουν τις νέες δυνατότητες για εναλλακτική διανομή ή εναλλακτική επεξεργασία πληρωμών, οι προγραμματιστές πρέπει να υιοθετήσουν τους νέους εμπορικούς όρους για τις εφαρμογές της ΕΕ.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

 • Τι είναι ο Ψηφιακός Νόμος Αγορών (DMA);
  Ο DMA είναι ένας νόμος της ΕΕ που στοχεύει στη ρύθμιση των μεγάλων πλατφορμών ψηφιακών αγορών για να διασφαλίσει τον ανταγωνισμό και τη δίκαιη χρήση των υπηρεσιών αυτών.
 • Ποιες είναι οι κύριες αλλαγές που η Apple θα κάνει στην ΕΕ;
  Η Apple θα προσφέρει νέες επιλογές για τη διανομή εφαρμογών iOS μέσω εναλλακτικών αγορών και θα παρουσιάσει νέους εμπορικούς όρους για τους προγραμματιστές στην ΕΕ.
 • Πρέπει οι προγραμματιστές να υιοθετήσουν τους νέους όρους της Apple;
  Ναι, οι προγραμματιστές πρέπει να υιοθετήσουν τους νέους όρους για να χρησιμοποιήσουν τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται για εναλλακτική διανομή ή επεξεργασία πληρωμών.

Εξηγήσεις Όρων

 • iOS: Το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται από τα κινητά τηλέφωνα iPhone και άλλες συσκευές της Apple.
 • Safari: Ο περιηγητής ιστού που αναπτύσσεται από την Apple και χρησιμοποιείται σε συσκευές iOS και macOS.
 • App Store: Η ψηφιακή πλατφόρμα της Apple για τη λήψη και αγορά εφαρμογών για iOS και macOS συσκευές.
 • API: Σύνολο οδηγιών, πρωτοκόλλων και εργαλείων για τη δημιουργία λογισμικού και εφαρμογών.