Πού βρίσκεται η προστασία κλεμμένης συσκευής στο iPhone;

Uncategorised

Η Apple, πάντα πρωτοπόρος στην προστασία των δεδομένων των χρηστών της, παρουσιάζει μια νέα λειτουργία ασφάλειας για το iPhone, την Προστασία Κλεμμένης Συσκευής (Stolen Device Protection)12. Αυτή η λειτουργία, που αναμένεται να κυκλοφορήσει με την επόμενη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.3, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει επιπλέον προστασία στους χρήστες του iPhone από την κλοπή των συσκευών τους4.

Η λειτουργία Προστασία Κλεμμένης Συσκευής ενεργοποιείται όταν η συσκευή βρίσκεται εκτός των εμπιστευμένων τοποθεσιών, όπως το σπίτι ή η δουλειά1. Όταν είναι ενεργή, οι χρήστες δεν θα μπορούν να αλλάξουν κρίσιμες ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού Apple ID χωρίς να εισάγουν τα βιομετρικά τους στοιχεία, όπως την αναγνώριση προσώπου ή τα δακτυλικά αποτυπώματα5.

Αυτή η νέα λειτουργία αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στην ήδη ισχυρή κρυπτογράφηση δεδομένων του iPhone, προσφέροντας μια επιπλέον στρώση προστασίας στις σπάνιες περιπτώσεις που ένας κλέφτης μπορεί να παρακολουθήσει τον χρήστη να εισάγει τον κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια να κλέψει τη συσκευή25.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι είναι η Προστασία Κλεμμένης Συσκευής;
Η Προστασία Κλεμμένης Συσκευής είναι μια νέα λειτουργία ασφάλειας της Apple που προσφέρει επιπλέον προστασία στους χρήστες του iPhone από την κλοπή των συσκευών τους.

Πώς λειτουργεί η Προστασία Κλεμμένης Συσκευής;
Όταν είναι ενεργή, η Προστασία Κλεμμένης Συσκευής απαιτεί από τους χρήστες να εισάγουν τα βιομετρικά τους στοιχεία για να αλλάξουν κρίσιμες ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού Apple ID.

Πότε θα είναι διαθέσιμη η Προστασία Κλεμμένης Συσκευής;
Η Προστασία Κλεμμένης Συσκευής αναμένεται να κυκλοφορήσει με την επόμενη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.3.

Εξηγήσεις Όρων

Apple ID: Ο λογαριασμός που χρησιμοποιούν οι χρήστες της Apple για πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως το iCloud, το App Store και το iTunes Store.

iOS: Το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται από τις συσκευές iPhone και iPad της Apple.

Βιομετρικά Στοιχεία: Προσωπικά χαρακτηριστικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση ενός ατόμου, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα ή η αναγνώριση προσώπου.