Ποιο iPhone δεν θα πάρει iOS 18;

Uncategorised

Στο πλαίσιο του WWDC 2024, η Apple παρουσίασε το iOS 18, την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος για τα iPhone. Η νέα έκδοση φέρνει σημαντικές βελτιώσεις και νέες δυνατότητες, όπως η δυνατότητα προσαρμογής της αρχικής οθόνης και του κέντρου ελέγχου, η ανανεωμένη εφαρμογή Φωτογραφίες και η εισαγωγή του Apple Intelligence, του νέου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης της Apple.

Όλα τα μοντέλα iPhone που υποστηρίζουν το iOS 17 θα μπορούν να αναβαθμιστούν και στο iOS 18. Αυτό σημαίνει ότι αν το iPhone σας τρέχει ήδη το iOS 17, θα μπορείτε να απολαύσετε τις νέες δυνατότητες του iOS 18. Ωστόσο, το Apple Intelligence δεν θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα. Μόνο τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, που διαθέτουν τον επεξεργαστή A17 Pro, θα υποστηρίζουν τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.

Το Apple Intelligence θα επιτρέπει στους χρήστες να συνοψίζουν κείμενα στον Safari, να δημιουργούν εξατομικευμένες εικόνες στα Μηνύματα και να ζητούν από τη Siri να εκτελεί πιο σύνθετες εργασίες. Αυτές οι δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες αργότερα φέτος, σε μορφή beta.

Η Apple προειδοποιεί ότι η εγκατάσταση της beta έκδοσης του iOS 18 μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σταθερότητας και συμβατότητας με ορισμένες εφαρμογές. Οι χρήστες που επιθυμούν να δοκιμάσουν τη beta έκδοση θα πρέπει να δημιουργήσουν αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων τους πριν από την εγκατάσταση.

Η δημόσια beta έκδοση του iOS 18 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουλίου, προσφέροντας μια πιο σταθερή εμπειρία για τους χρήστες που θέλουν να δοκιμάσουν τις νέες δυνατότητες πριν από την επίσημη κυκλοφορία.