Ποιο αστρολογικό γεγονός συμβαίνει τον Απρίλιο του 2024;

Uncategorised

Καθώς οι ημέρες του 2024 περνούν, οι αστρονόμοι και οι λάτρεις του ουρανού αναμένουν με ανυπομονησία τα ουράνια φαινόμενα που θα συμβούν τον Απρίλιο. Αυτό το άρθρο προσφέρει μια φρέσκια προοπτική στα αστρονομικά γεγονότα που θα λάβουν χώρα τον επόμενο μήνα.

Στις 23 Απριλίου, θα έχουμε πλήρη φεγγάρι. Το φεγγάρι θα βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Γης από τον Ήλιο και το πρόσωπό του θα είναι πλήρως φωτισμένο. Αυτή η φάση είναι γνωστή και ως “Φεγγάρι των Ταξιδιώτων” και “Αιματηρό Φεγγάρι”1. Επιπλέον, αυτό θα είναι το δεύτερο από τα τρία supermoons για το 2024, όπου το φεγγάρι θα είναι κοντά στην πλησιέστερη προσέγγισή του στη Γη και μπορεί να φαίνεται ελαφρώς μεγαλύτερο και φωτεινότερο1.

Επίσης, στις 13 Απριλίου, ο Ήλιος θα μετακινηθεί στον αστερισμό του Κριού4. Αυτή η μετακίνηση του Ήλιου σε διάφορα ζώδια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι γνωστή ως “Ηλιακή Διέλευση” και έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αστρολογία.

Τέλος, στις 20 Απριλίου, θα συμβεί ένα σημαντικό αστρολογικό γεγονός: η σύζευξη του Δία και του Ουράνου στον Ταύρο5. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει περίπου κάθε 14 χρόνια και σημαίνει ότι οι δύο πλανήτες θα φαίνονται να βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον στον ουρανό.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι είναι το Supermoon;
Το Supermoon είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει όταν το φεγγάρι βρίσκεται στην πλησιέστερη προσέγγισή του στη Γη κατά τη διάρκεια της πλήρους ή νέας φάσης. Αυτό κάνει το φεγγάρι να φαίνεται ελαφρώς μεγαλύτερο και φωτεινότερο από το συνηθισμένο.

Τι είναι η Ηλιακή Διέλευση;
Η Ηλιακή Διέλευση αναφέρεται στη μετακίνηση του Ήλιου μέσα από τα διάφορα ζώδια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτή η μετακίνηση έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αστρολογία.

Τι είναι η Σύζευξη;
Η Σύζευξη είναι ένα αστρονομικό φαινόμενο που συμβαίνει όταν δύο ή περισσότεροι αστρονομικοί σώματες φαίνονται να βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον στον ουρανό.