Ποιες είναι οι απαιτήσεις υλικού για τον επεξεργαστή Windows 12;

Uncategorised

Το επόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 12, είναι ακόμη σε φάση ανάπτυξης, αλλά οι πρώτες πληροφορίες για τις απαιτήσεις συστήματος αρχίζουν να εμφανίζονται. Σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση Deskmodder, η Microsoft έχει ξεκινήσει την εργασία για την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος από τον Φεβρουάριο του 2022 και αναφέρεται εσωτερικά στο λογισμικό ως “Next Valley”1.

Παρόλο που η τελική έκδοση δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2024, έχει ήδη γίνει αρκετή πρόοδος στο λογισμικό ώστε να σχεδιαστεί μια αξιόλογη λίστα προδιαγραφών και ελάχιστων απαιτήσεων για την εγκατάσταση1. Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Microsoft σχεδιάζει να κάνει τα Windows 12 συμβατά με τους επεξεργαστές Intel 14ης γενιάς Meteor Lake-S από το κουτί, υποδεικνύοντας ότι οι συσκευές με τέτοιους επεξεργαστές ίσως είναι οι πρώτες που θα τρέχουν το Next Valley1.

Παρόλα αυτά, οι απαιτήσεις για τη μνήμη φαίνεται ότι θα αυξηθούν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Microsoft αναμένεται να αυξήσει την απαίτηση από 4GB σε 8GB2. Αυτή η αλλαγή στις απαιτήσεις υλικού φαίνεται να είναι μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των σύγχρονων εφαρμογών και λειτουργιών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι προδιαγραφές είναι προσωρινές και μπορεί να αλλάξουν καθώς η Microsoft συνεχίζει την ανάπτυξη των Windows 12.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα Windows 12;
Η τελική έκδοση των Windows 12 δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 20241.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 12;
Αν και οι ακριβείς απαιτήσεις μπορεί να αλλάξουν, οι προσωρινές προδιαγραφές περιλαμβάνουν επεξεργαστή Intel 14ης γενιάς Meteor Lake-S και τουλάχιστον 8GB μνήμης RAM12.

Εξηγήσεις Όρων

Next Valley: Ο εσωτερικός κωδικός ονομασίας που χρησιμοποιεί η Microsoft για την επόμενη έκδοση των Windows, τα Windows 121.

Intel 14ης γενιάς Meteor Lake-S: Η επόμενη γενιά επεξεργαστών desktop της Intel, η οποία αναμένεται να είναι συμβατή με τα Windows 121.

RAM: Η τυχαία προσπελαστική μνήμη (RAM) είναι ο τύπος μνήμης που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής για την αποθήκευση και την πρόσβαση σε δεδομένα που χρειάζεται να είναι διαθέσιμα γρήγορα. Τα Windows 12 αναμένεται να απαιτούν τουλάχιστον 8GB RAM2.