Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του DualSense v1 και v2;

Uncategorised

Το PlayStation 5, το τελευταίο σύστημα παιχνιδιών από τη Sony, έχει δύο γενιές χειριστηρίων, το BDM010 και το BDM020. Αν και τα δύο χειριστήρια φαίνονται ίδια, υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές που αξίζει να σημειωθούν.

Η πρώτη γενιά των χειριστηρίων DualSense έχει έναν αριθμό FCC ID που τελειώνει στον αριθμό 1, ενώ ο αριθμός FCC ID στα ανασχεδιασμένα χειριστήρια τελειώνει στο γράμμα A. Αυτός ο αριθμός, που αποτελείται από 10 χαρακτήρες, μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του μοντέλου του χειριστηρίου που έχετε2.

Τα νέα μοντέλα DualSense έρχονται με πιο παχιές ελατήρια στα triggers και ένα τροποποιημένο κομμάτι πλαστικού κοντά στα αναλογικά sticks. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να αυξήσουν την ανθεκτικότητα του χειριστηρίου, καθώς κάποιοι χρήστες είχαν εκφράσει ανησυχίες ότι τα adaptive triggers ήταν πολύ ευαίσθητα2.

Αρχικά, το ανανεωμένο χειριστήριο DualSense κυκλοφόρησε μόνο σε νέες αποχρώσεις. Ωστόσο, η Sony έχει πλέον ενσωματώσει αυτές τις διακριτικές βελτιώσεις σε όλες τις αποχρώσεις του DualSense, συμπεριλαμβανομένων των White, Cosmic Red και Midnight Black2.

Παρά τις διαφορές, τα δύο μοντέλα DualSense παραμένουν πολύ παρόμοια σε εμφάνιση και αίσθηση. Για να δείτε πραγματικά τις διαφορές, θα χρειαζόταν να αποσυναρμολογήσετε τα χειριστήρια2.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ποια είναι η κύρια διαφορά μεταξύ των εκδόσεων v1 και v2 του DualSense;

Η κύρια διαφορά είναι ότι η έκδοση v2 έχει πιο παχιά ελατήρια στα triggers και ένα τροποποιημένο κομμάτι πλαστικού κοντά στα αναλογικά sticks, το οποίο μπορεί να αυξήσει την ανθεκτικότητα του χειριστηρίου2.

Πώς μπορώ να ξεχωρίσω την έκδοση v1 από την έκδοση v2 του DualSense;

Μπορείτε να ελέγξετε τον αριθμό FCC ID που βρίσκεται στο πίσω μέρος του χειριστηρίου. Αν τελειώνει στον αριθμό 1, τότε είναι η έκδοση v1. Αν τελειώνει στο γράμμα A, τότε είναι η έκδοση v22.

Εξηγήσεις Όρων

DualSense: Το χειριστήριο που συνοδεύει το PlayStation 5. Περιλαμβάνει νέες τεχνολογίες όπως την ανατροφοδότηση αφής και τα adaptive triggers.

FCC ID: Ένας αριθμός που χορηγείται από την Federal Communications Commission των ΗΠΑ, ο οποίος χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση των συσκευών.

Adaptive Triggers: Μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα χειριστήρια DualSense, η οποία επιτρέπει στα triggers να προσαρμόζουν την αντίστασή τους ανάλογα με τη δράση που εκτελείται στο παιχνίδι.