Θα ξεκινήσει η Microsoft να χρεώνει τα Windows 10;

Uncategorised

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα σταματήσει την πώληση των αδειών για τα Windows 10 μέσω της ιστοσελίδας της στις 31 Ιανουαρίου 2023. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι διαθέσιμες νέες άδειες για τα Windows 10 μέσω άλλων καναλιών, αλλά η Microsoft δεν πρόκειται να προσφέρει πλέον τον πιο εύκολο τρόπο αγοράς3. Ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε άδεια για τα Windows 11 Home ή Windows 11 Pro με τον ίδιο τρόπο3.

Η Microsoft επιθυμεί να σας χρεώσει $139 για μια νέα άδεια Windows1. Ωστόσο, μπορείτε να κατεβάσετε τα Windows 10 ή τα Windows 11 δωρεάν από το Microsoft.com1. Επιπλέον, μπορείτε να αναβαθμίσετε από τα Windows 10 στα Windows 11 δωρεάν4.

Τα Windows 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται με ενημερώσεις ασφαλείας που βοηθούν στην προστασία του υπολογιστή σας από ιούς, spyware και άλλο malware μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 20253.

Συνοπτικά, η Microsoft ενθαρρύνει τους χρήστες να αναβαθμίσουν στα Windows 11, αλλά οι υπάρχοντες χρήστες των Windows 10 θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υποστήριξη για τα επόμενα χρόνια.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Θα χρεώνει η Microsoft για τα Windows 10;
Η Microsoft έχει σταματήσει την πώληση των αδειών για τα Windows 10 μέσω της ιστοσελίδας της, αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υποστήριξη μέχρι το 20253.

Μπορώ να αναβαθμίσω δωρεάν στα Windows 11;
Ναι, οι χρήστες των Windows 10 μπορούν να αναβαθμίσουν δωρεάν στα Windows 114.

Ποια είναι τα οφέλη των Windows 11 σε σχέση με τα Windows 10;
Τα Windows 11 προσφέρουν νέες λειτουργίες, όπως τα widgets, και είναι σχεδιασμένα για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την ασφάλεια2.

Εξηγήσεις Όρων

Windows 10/11: Είναι εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft που χρησιμοποιείται σε προσωπικούς υπολογιστές και άλλες συσκευές.

Άδεια: Είναι η άδεια που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το λογισμικό. Μπορεί να αγοραστεί από την Microsoft ή από άλλους προμηθευτές.

Αναβάθμιση: Είναι η διαδικασία αλλαγής από μια παλαιότερη έκδοση λογισμικού σε μια νεότερη.

Widgets: Είναι μικρές εφαρμογές που παρέχουν πληροφορίες και λειτουργίες σε πραγματικό χρόνο, όπως ο καιρός, τα αποθέματα, τα αθλητικά και άλλα2.