Η Google έχει πρόσβαση στα μηνύματά μου;

Uncategorised

Η Google, όπως και άλλες εφαρμογές τρίτων, μπορεί να έχει πρόσβαση στα μηνύματά σας με την άδειά σας. Αυτό επιτρέπει την παροχή συμπληρωματικών εμπειριών, όπως η επαναφορά μηνυμάτων σε νέο τηλέφωνο ή εφαρμογή, ή η αποστολή ειδοποιήσεων μηνυμάτων στην οικιακή σας συσκευή, το smartwatch ή το αυτοκίνητό σας1.

Όταν λαμβάνετε μηνύματα με κρυπτογράφηση από άκρη σε άκρη, αυτά συμπεριλαμβάνονται επίσης στο αντίγραφο ασφαλείας του Android και είναι προσβάσιμα σε εφαρμογές στις οποίες έχετε παραχωρήσει δικαιώματα SMS ή ειδοποιήσεων1. Μπορείτε να διαχειριστείτε και να ενημερώσετε ποιες εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μηνύματά σας1.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Πώς μπορώ να αλλάξω τα δικαιώματα πρόσβασης στα μηνύματα μου;
Μπορείτε να αλλάξετε τα δικαιώματα πρόσβασης στα μηνύματά σας από τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας. Στις συσκευές Google Pixel, ανοίξτε τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας, πατήστε στις εφαρμογές & ειδοποιήσεις, στη συνέχεια στον διαχειριστή δικαιωμάτων και τέλος στα SMS. Εκεί θα βρείτε τις εφαρμογές στις οποίες έχετε παραχωρήσει ή αρνηθεί δικαιώματα. Πατήστε σε μια εφαρμογή για να αλλάξετε τα δικαιώματά της1.

Τι είναι τα μηνύματα με κρυπτογράφηση από άκρη σε άκρη;
Τα μηνύματα με κρυπτογράφηση από άκρη σε άκρη είναι μηνύματα που έχουν κρυπτογραφηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης να μπορούν να τα αποκρυπτογραφήσουν. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν κάποιος πάρει τα μηνύματα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, δεν θα μπορεί να τα διαβάσει1.

Τι είναι το Android backup;
Το Android backup είναι μια λειτουργία του λειτουργικού συστήματος Android που δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων και των ρυθμίσεων της συσκευής σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εφαρμογές, ρυθμίσεις, μηνύματα και άλλα δεδομένα1.