Η Νέα Εποχή των Γραφικών: Η NVIDIA Παρουσιάζει τις GeForce RTX 4070 SUPER, RTX 4070 Ti SUPER και RTX 4080 SUPER

Uncategorised

Η NVIDIA, ηγέτης στην αγορά των γραφικών, ανακοίνωσε την κυκλοφορία των νέων καρτών γραφικών GeForce RTX 4070 SUPER, RTX 4070 Ti SUPER και RTX 4080 SUPER. Αυτές οι νέες κάρτες γραφικών αναμένεται να ανατρέψουν τα δεδομένα στον τομέα του gaming, προσφέροντας ακόμη πιο ισχυρές επιδόσεις και αυξημένη απόδοση στον τομέα της ενέργειας.

Η GeForce RTX 4070 SUPER, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιανουαρίου, παρουσιάζει αυξημένη κατά 10% συνολική γραφική ισχύ (TGP) στα 220W. Αντίθετα, οι GeForce RTX 4070 Ti SUPER και GeForce RTX 4080 SUPER διατηρούν την ίδια TGP με τις προηγούμενες εκδόσεις των καρτών γραφικών, στα 285W και 320W αντίστοιχα1.

Η νέα GeForce RTX 4080 SUPER αντικαθιστά την τρέχουσα GeForce RTX 4080, ενώ η GeForce RTX 4070 Ti SUPER αντικαθιστά την GeForce RTX 4070 Ti. Η GeForce RTX 4070 SUPER θα συνυπάρξει για κάποιο διάστημα με την «απλή» έκδοση, αν και με ελαφρώς αυξημένο κόστος1.

Οι νέες κάρτες γραφικών της NVIDIA είναι ιδανικές για gamers που αναζητούν την κορυφαία εμπειρία gaming. Η GeForce RTX 4080 SUPER είναι ιδανική για όσους θέλουν να παίζουν παιχνίδια σε ανάλυση 4K με ray tracing, ενώ οι GeForce RTX 4070 SUPER και RTX 4070 Ti SUPER προτείνονται για gaming στα 1440p με ray tracing1.

Στο τέλος του άρθρου, θα βρείτε μια ενότητα FAQ και εξηγήσεις για τους όρους που χρησιμοποιήθηκαν. 

FAQ

Τι είναι η TGP (Total Graphics Power);
Η TGP αναφέρεται στη συνολική ισχύ που καταναλώνει μια κάρτα γραφικών.

Τι είναι το ray tracing;
Το ray tracing είναι μια τεχνική που προσομοιώνει την αλληλεπίδραση του φωτός με τα αντικείμενα σε έναν ψηφιακό κόσμο, προσφέροντας πιο ρεαλιστικά γραφικά.

Τι είναι το CUDA;
Το CUDA είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού που δημιούργησε η NVIDIA, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν την ισχύ των καρτών γραφικών NVIDIA για γενικού σκοπού υπολογισμούς.

Τι είναι το DLSS;
Το DLSS (Deep Learning Super Sampling) είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει την ποιότητα των γραφικών σε παιχνίδια, μειώνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο επεξεργασίας. 

Εξηγήσεις Όρων

GeForce: Η σειρά καρτών γραφικών της NVIDIA.

RTX: Η σειρά καρτών γραφικών της NVIDIA που υποστηρίζει το ray tracing.

SUPER: Μια ενισχυμένη έκδοση μιας κάρτας γραφικών της NVIDIA.

CUDA Cores: Οι πυρήνες επεξεργασίας σε μια κάρτα γραφικών NVIDIA.

Tensor Cores: Ειδικοί πυρήνες στις κάρτες γραφικών NVIDIA που είναι σχεδιασμένοι για την επιτάχυνση των υπολογισμών της τεχνητής νοημοσύνης.

RT Cores: Πυρήνες στις κάρτες γραφικών NVIDIA που είναι σχεδιασμένοι για την επιτάχυνση των υπολογισμών ray tracing.

TMUs: Texture Mapping Units, υπεύθυνες για την επεξεργασία των υφών σε μια κάρτα γραφικών.

ROPs: Render Output Units, υπεύθυνες για την τελική επεξεργασία των γραφικών πριν αποσταλούν στην οθόνη.