Η Επόμενη Εποχή των Windows: Προσαρμογή στις Νέες Απαιτήσεις Υλικού

Uncategorised

Η Microsoft, στην πρόσφατη εκδήλωση CES 2023 της AMD, υποστήριξε τα πλεονεκτήματα του νέου υλικού, ανοίγοντας τον δρόμο για μια νέα εποχή λειτουργικών συστημάτων που θα απαιτούν πιο εξελιγμένο υλικό. Η Intel, από την άλλη πλευρά, προέβλεψε μια “ανανέωση των Windows” το 2024, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό αναφέρεται στα Windows 12 ή σε μια ενημέρωση των Windows 11.

Η αναφορά σε υπολογιστές που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη (AI) σε συνδυασμό με τα Windows 12 είναι λογική, καθώς η Microsoft έχει διπλασιάσει τις λειτουργίες AI, όπως το Copilot, στα λειτουργικά της. Είναι πολύ πιθανό να δούμε την Microsoft να προτείνει συστήματα με ειδικό υλικό για την επιτάχυνση της AI.

Ωστόσο, είναι απίθανο αυτό το υλικό να προωθηθεί ως ελάχιστη απαίτηση για την εγκατάσταση συστημάτων, καθώς η πλειονότητα των υπολογιστών σήμερα δεν διαθέτει την τεχνολογία Ryzen AI της AMD ή την NPU (μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας)/VPU (μονάδα επεξεργασίας όρασης) της Intel.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

  1. Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη (AI);
    Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας τομέας της επιστήμης των υπολογιστών που ασχολείται με τη δημιουργία και την εφαρμογή μηχανών και λογισμικού που μπορούν να μιμηθούν την ανθρώπινη νοημοσύνη.
  2. Τι είναι η τεχνολογία Ryzen AI της AMD;
    Η τεχνολογία Ryzen AI της AMD είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει την επεξεργασία και την εκτέλεση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης σε υψηλές ταχύτητες.
  3. Τι είναι η NPU (μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας) και η VPU (μονάδα επεξεργασίας όρασης) της Intel;
    Η NPU είναι μια μονάδα επεξεργασίας που είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίζει τις απαιτήσεις των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης. Η VPU, από την άλλη πλευρά, είναι μια μονάδα επεξεργασίας που είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίζει τις απαιτήσεις των εφαρμογών όρασης υπολογιστών.