Η Ανατροπή του Epic Games Store: Ανάλυση των Προβλημάτων και της Ανταπόκρισης της Epic Games

Uncategorised

Στις 28 Δεκεμβρίου 2023, οι χρήστες του Epic Games Store αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα σύνδεσης, με την υπηρεσία να “πέφτει” παγκοσμίως. Οι αναφορές για τα προβλήματα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 22:52 ώρα Ελλάδος και αυξήθηκαν ραγδαία, με τον αριθμό των αναφορών να φτάνει τις 1.600 στο DownDetector.com1.

Η Epic Games αναγνώρισε το πρόβλημα και εξέδωσε ανακοίνωση στο X (πρώην Twitter), δηλώνοντας ότι ερευνούσε το θέμα. Αυτό προκάλεσε ανησυχία στους παίκτες, ειδικά σε εκείνους του Fortnite, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συνδεθούν στον λογαριασμό τους ή να ανοίξουν τα παιχνίδια τους1.

Ωστόσο, μετά από ενημέρωση της Epic Games, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι είχε κάνει βελτιώσεις για να διορθώσει το πρόβλημα και ότι οι παίκτες μπορούσαν πλέον να συνδεθούν και πάλι1.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι είναι το Epic Games Store;
Το Epic Games Store είναι ένα ψηφιακό κατάστημα που προσφέρει παιχνίδια για τους χρήστες να αγοράσουν και να κατεβάσουν.

Τι σημαίνει όταν λέμε ότι μια υπηρεσία “έπεσε”;
Όταν λέμε ότι μια υπηρεσία “έπεσε”, σημαίνει ότι η υπηρεσία δεν είναι προσβάσιμη ή δεν λειτουργεί σωστά.

Τι είναι το Fortnite;
Το Fortnite είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι battle royale που διατίθεται από την Epic Games.

Τι είναι το DownDetector.com;
Το DownDetector.com είναι μια ιστοσελίδα που παρακολουθεί την κατάσταση διάφορων online υπηρεσιών και αναφέρει προβλήματα σύνδεσης ή διακοπές λειτουργίας.