Η Αναβάθμιση της Ασφάλειας στα iPhone με το iOS 17.3: Προστασία Κλεμμένης Συσκευής

Uncategorised

Η Apple, πάντα πρωτοπόρα στην τεχνολογία, εισάγει μια νέα λειτουργία ασφαλείας με το iOS 17.3, γνωστή ως “Προστασία Κλεμμένης Συσκευής”. Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να καταστήσει πιο δύσκολη την πώληση κλεμμένων iPhone, αυξάνοντας την ασφάλεια των χρηστών.

Η λειτουργία “Προστασία Κλεμμένης Συσκευής” ενεργοποιείται με την προσθήκη κλειδιών ανάκτησης ή την ενημέρωση του αξιόπιστου αριθμού τηλεφώνου του λογαριασμού. Με αυτόν τον τρόπο, οι κλέφτες iPhone δυσκολεύονται να κλειδώσουν τον αρχικό ιδιοκτήτη εκτός συσκευής. Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας, το τηλέφωνο θα ζητά δύο βιομετρικές σαρώσεις με διαφορά μίας ώρας, αν βρίσκεται μακριά από αξιόπιστες τοποθεσίες.

Αν ένας κλέφτης iPhone καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στον κωδικό πρόσβασης του χρήστη, μπορεί να τον χρησιμοποιήσει για να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID, αποκλείοντας τον αρχικό χρήστη από τη συσκευή του. Αυτό επιτρέπει στον κλέφτη να απενεργοποιήσει το Find My, που είναι ζωτικής σημασίας για τη διαγραφή της συσκευής για έναν νέο χρήστη. Ωστόσο, με τη νέα λειτουργία, το τηλέφωνο θα ζητά σάρωση Face ID ή Touch ID αν ο χρήστης βρίσκεται μακριά από μια οικεία τοποθεσία, όπως το σπίτι ή την εργασία του. Επιπλέον, θα απαιτεί μια καθυστέρηση μιας ώρας πριν αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID στη συσκευή.

Η λειτουργία “Προστασία Κλεμμένης Συσκευής” αναμένεται να ενεργοποιηθεί με την επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος, το iOS 17.3, καθιστώντας τα iPhone ακόμη πιο ασφαλή.

FAQ

  1. Τι είναι η “Προστασία Κλεμμένης Συσκευής”?
    Είναι μια νέα λειτουργία ασφαλείας που εισάγει η Apple με το iOS 17.3, σχεδιασμένη για να καταστήσει πιο δύσκολη την πώληση κλεμμένων iPhone.
  2. Πώς λειτουργεί η “Προστασία Κλεμμένης Συσκευής”?
    Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας, το τηλέφωνο θα ζητά δύο βιομετρικές σαρώσεις με διαφορά μίας ώρας, αν βρίσκεται μακριά από αξιόπιστες τοποθεσίες.

Εξηγήσεις Όρων

  • iOS: Το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν οι συσκευές iPhone, iPad και iPod touch της Apple.
  • Apple ID: Ο λογαριασμός που χρησιμοποιούν οι χρήστες για πρόσβαση σε υπηρεσίες της Apple, όπως το App Store, iCloud, iMessage, Apple Music και άλλα.
  • Find My: Μια εφαρμογή της Apple που επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίσουν τις συσκευές τους σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.
  • Face ID και Touch ID: Μέθοδοι βιομετρικής αυθεντικοποίησης που χρησιμοποιούνται από την Apple για την προστασία των συσκευών της. Το Face ID χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου, ενώ το Touch ID χρησιμοποιεί αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων.