Είναι το νέο iMac καλό για gaming;

Uncategorised

Ο νέος iMac του 2023, που παρουσιάστηκε από την Apple στην εκδήλωση ‘Scary Fast’ στις 30 Οκτωβρίου, έρχεται με τον επεξεργαστή M3 της Apple και υπόσχεται να είναι δύο φορές πιο γρήγορος από τον προκάτοχό του, τον iMac M11. Η Apple ισχυρίζεται ότι αυτός ο νέος iMac είναι ο καλύτερος μέχρι στιγμής για παιχνίδια, με την τεχνολογία του να είναι βελτιστοποιημένη για την αύξηση της απόδοσης στα παιχνίδια και την απόδοση του rendering1.

Τεχνικές Λεπτομέρειες

Ο νέος iMac M3 διαθέτει έναν επεξεργαστή M3 με 8-core CPU και 8-core GPU, 8GB μνήμης και έναν SSD 256GB2. Επιπλέον, διαθέτει δύο θύρες Thunderbolt και το Magic Keyboard και το Magic Mouse της Apple. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν επίσης συνδεσιμότητα Wi-Fi 6E, μια κάμερα FaceTime 1080p και ένα σύστημα ήχου με έξι ηχεία2.

Ο νέος iMac M3 είναι διαθέσιμος για προπαραγγελία τώρα με αρχική τιμή $1,299, και η Apple ισχυρίζεται ότι οι μονάδες θα αρχίσουν να αποστέλλονται και να εμφανίζονται στα καταστήματα στις 7 Νοεμβρίου1.

Παιχνίδια στον iMac M3

Η Apple έχει δείξει μερικές επιδείξεις του πώς ο νέος iMac M3 μπορεί να χειριστεί προηγμένα γραφικά όπως το hardware-accelerated ray tracing, καθώς και μια πρώτη ματιά σε μια επανέκδοση του κλασικού παιχνιδιού του 1993, Myst, που τρέχει στον επεξεργαστή M31. Επιπλέον, η Apple έχει προωθήσει τις εκδόσεις Mac μεγάλων τίτλων AAA, όπως το Death Stranding Director’s Cut και το remake του Resident Evil 42.

Ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις της Apple, οι αναφορές από το 2021 δείχνουν ότι οι Macs δεν είναι ιδιαίτερα καλοί για παιχνίδια3. Παρόλο που ο iMac με τον επεξεργαστή M1 μπορεί να χειριστεί ελαφριά παιχνίδια όπως το The Sims 4 και το Minecraft, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε πιο απαιτητικά παιχνίδια όπως το Shadow of the Tomb Raider3.

Συμπέρασμα

Συνολικά, ο νέος iMac M3 φαίνεται να είναι μια σημαντική αναβάθμιση από τον προκάτοχό του, τον iMac M1, και η Apple ισχυρίζεται ότι είναι ο καλύτερος μέχρι στιγμής για παιχνίδια. Ωστόσο, οι αναφορές από το 2021 δείχνουν ότι οι Macs δεν είναι ιδιαίτερα καλοί για παιχνίδια, ιδιαίτερα για πιο απαιτητικά παιχνίδια. Ενώ ο νέος iMac M3 μπορεί να είναι καλός για ελαφριά παιχνίδια και για χρήστες που δεν παίζουν παιχνίδια συχνά, οι σοβαροί gamers ίσως να βρουν τον iMac M3 περιοριστικό3.