Στους πέντε οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίων στη Μασσαλία

Κόσμος

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν άλλο ένα πτώμα, το πέμπτο, στα συντρίμμια των πολυκατοικιών που κατέρρευσαν την Κυριακή στη Μασσαλία, έπειτα από έκρηξη, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Νωρίτερα, οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι αγνοούνταν οκτώ άνθρωποι μετά την έκρηξη από την οποία καταστράφηκαν δύο πολυκατοικίες και κατέρρευσε εν μέρει μια τρίτη. Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Η ανάσυρση των νεκρών είναι «ένα μακάβριο, δύσκολο και δραματικό έργο», σχολίασε ο υπουργός Στέγασης, Ολιβιέ Κλάιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μασσαλία. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, πρέπει να στηρίξει τα θύματα, τις οικογένειές τους και εκείνους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται «με προσοχή και αποφασιστικότητα», τόνισε. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 40 κτήρια κοντά στο σημείο της καταστροφής.

Από την κατάρρευση προκλήθηκε πυρκαγιά που δυσχέρανε τις έρευνες, αφού συνεχιζόταν μέχρι το πρωί σήμερα.

Πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματισμένοι, όμως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το 2018, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από αυτό το σημείο, άλλα τρία κτίρια που είχαν κριθεί μη κατοικήσιμα, κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι.

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας σημείωσε πάντως ότι τα κτίρια που κατέρρευσαν την Κυριακή δεν είχαν δομικά προβλήματα και ερευνάται το ενδεχόμενο η καταστροφή να προκλήθηκε από έκρηξη αερίου.