Νέα στάση εργασίας: Ποιες ώρες θα μείνει η Αθήνα χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ και την Τρίτη

Κοινωνια

Νέα στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ αποφασίστηκε από ΟΑΣΑ και ΟΣΥ και για την Τρίτη (4/4).

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια έκτακτου διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα (3/4) και έτσι λεωφορεία και τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 09:00 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας (σ.σ. κοινώς θα λειτουργήσουν στο ωράριο 09:00-21:00), καθώς οι τεχνικοί ΟΑΣΑ και ΟΣΥ προχωρούν σε νέα στάση εργασίας.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη από τους εργαζομένους, σχετικά με τις πάγιες απαιτήσεις τους που είναι:

– η ανανέωση στόλου,

– η προμήθεια ανταλλακτικών,

– οι προσλήψεις προσωπικού.

Τέλος, απαιτούν «να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός, έναντι του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων, προκειμένου να τους διασφαλίσουμε ασφαλείς και ποιοτικές δημόσιες μαζικές μεταφορές».

Οι γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά παρά τη στάση εργασίας.

Το Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑΟΣΥ αφού πραγματοποίησε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Δευτέρας (3/4) στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ, όπου συμμετείχε και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που θρηνήσαμε αθώα θύματα, είναι επιβεβλημένο έστω και τώρα να διασφαλίσουμε στο επιβατικό κοινό και στους συναδέλφους μας ασφαλείς δημόσιες μαζικές μεταφορές μέσω ανανέωσης του στόλου μας και υλοποίηση της ΕΣΣΕ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την εφαρμογή της τηλεματικής καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.