Ατύχημα στην Ελβετία: Εκτροχιασμοί δύο τρένων με αρκετούς τραυματίες

Διεθνή

Ατύχημα με δύο εκτροχιασμούς τρένων που προκάλεσαν τραυματισμούς πολλών ανθρώπων, συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής (31/3) στο καντόνι της Βέρνης, όπως ανακοίνωσε η ελβετική αστυνομία και επιβεβαίωσε το περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η αστυνομία του Καντονίου της Βέρνης επιβεβαίωσε και τις δύο επιχειρήσεις (σε απόσταση μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα το ένα από το άλλο) στην τοπική ιστοσελίδα NZZ, όμως η των εκτροχιασμών παραμένει ακόμα ασαφής.

Ωστόσο, εικάζεται ότι τα ατυχήματα συνδέονται με τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Το πρώτο τρένο εκτροχιάστηκε γύρω στις 16:30 (τοπική ώρα), μεταξύ της Λουκέρνης και του Μπίελ και το δεύτερο περίπου 20 λεπτά αργότερα στο Büren zum Hof. Στο πρώτο ατύχημα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, τρεις επιβάτες και ο μηχανοδηγός που επέβαιναν στο μπροστινό βαγόνι τραυματίστηκαν όταν το τρένο «Aare Seeland mobil» εκτροχιάστηκε κοντά στο σταθμό Lüscherz BE.

Αρκετά ασθενοφόρα και πυροσβεστικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή, ενώ πλέον οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού έχουν ολοκληρωθεί και συνεχίζονται μόνο οι προσπάθειες απομάκρυνσης του εκτροχιασμένου τρένου.

Η σιδηροδρομική διαδρομή έχει διακοπεί και λεωφορεία χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Σύμφωνα με την αστυνομία του καντονιού στη Βέρνη, περισσότεροι επιβάτες έχουν τραυματιστεί στον δεύτερο εκτροχιασμό στον Δήμο «Büren zum Hof». Στο σημείο βρίσκονται σωστικά συνεργεία, ενώ το τρένο εκτροχιάστηκε και έπεσε σε αγρόκτημα.